söndag 15 maj 2011

Att målas eller icke målas, det är frågan!
Nu behöver jag era goda råd!
Möblerna som jag berättade om, blev våra!
"Bekymmret" nu är följande:
Möblerna är i ett fantastiskt skick, märkta med 1929 och tillverkarens handskrivna signatur under.....
Om vi bestämmer oss för att måla dem vita, känns det som att svära i kyrkan och jag är nästan säker på att farbrorn som gjort möblerna kommer hit och spökar för mig i all oändlighet!

HUR HADE NI GJORT?!
VITA/NUVARANDE FÄRG?
(väggarna ska i vilket fall som helst bli ljusare)

Hoppas ni har en skön söndag!

Kram
Annica


11 kommentarer:

 1. Oj så svårt, förstår precis hur du tänker. Med ljusare väggar och kanske fina vita dynor på stolarna tror jag dom kommer bli lika fina som dom är som om du målar dem vita.
  Ha dom orginal ett tag och känn efter ordentligt. Vitt kan du måla när som men orginalet får du aldrig tillbaka.
  Önskar dig en fortsatt skön söndag, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 2. Oj vilken fin möbelgrupp ni hittat!!
  Jag hade nog väntat med att måla, försök hålla det andra runt om ljust så tror jag möblerna bryter av fint! Trivs du inte efter ett tag så går det ju alltid att måla senare!

  Jag gillar inte när allt blir vitt, har ju lagt ekgolv i finrummet o ska behålla mitt möblemang i ek o ha vita textilier m.m till!

  Kul att du bloggar lite oftare igen! =)

  Kram Liza

  SvaraRadera
 3. Jag ärvde en sånt fint skåp av min farmor och hade den i orginalfärg i så många år, men till slut vågade jag måla den vit, och det har jag inte ångrat. Målade även om makens skänk, som hans morfar har snickrat, efter godkännande från honom förstås. Han konstaterade att det ju faktiskt ännu är morfars skänk, snickeriarbetet är ju ännu hans hantverk oavsett färg. Jag tror de här möblerna skulle bli jättefina vita, detaljerna kommer fram på ett helt annat sätt! Och om det inte är arvegods så skulle jag inte tveka. Läste faktiskt häromdan att vi mår bättre och blir gladare av att ha ljusare hemma!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej ! Funderade en stund på din fråga... Först tycker jag att du skall känna efter... Men om möblerna var mina skulle jag nog inte tvecka att måla dem... Men jag gillar verkligen det ljusa...Hur hade du tänkt från början då du letade efter möbler ? Tänkte du att köpa något du kan måla, så måla då... Det blir en modernare look! Men som sagt känn efter hur du vill ha det.. Tror att du nog vet !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 5. Hej Annica! tror jag behållt den bruna färgen i af! har man väl målat går det ju inte att ångra! även fast vitt är fint oxå! gå på din magkänsla i af :) Ha en go kväll kramiz Jessica

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Fina möbler!! Hmm det var svårt. Jag kan nog säga att visst det hade blivit snyggare vitt! Men samtidigt är det ju synd att "förstöra" möblerna med vit färg. Är /kommer det bli värdefullt i det skicket dom är i? så tycker jag INTE du ska måla men annars tycker jag du ska göra som du vill. Var tanken när du köpte dom att du skulle måla dom?

  Om du behåller dom som dom är så gör det mesta vitt runt omkring så bryter det av fint:)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Härliga möbler ni har hittat! Förstår ditt dilemma om du ska måla eller inte, nog känner man sig lite "skurkaktig" som överväger att ta fram penseln. Kanske ska du vänta tills väggarna fått ny färg. Ett alternativ är ju också att bara måla om EN av möblerna, - den mörkbruna färgen kommer att bli en fin kontrast till väggarna och ev. ljusare möbler. Ska bli spännande att se hur du gör!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Så underbara möbler men oj vilken svår fråga, rent spontant säger jag måla MEN sen när jag tänker efter blir jag osäker. Jag skulle måla väggarna först och känna efter. Ha inte för bråttom...
  Kram på dig

  SvaraRadera
 9. Ja du...detta var inte lätt.. Men man får ju tänka att det är ni som ska leva med dessa möbler i framtiden och ingen annan. Tycker ni det är fint med vita möbler så tycker jag ni ska måla dem. Hade jag varit ni så hade jag målat dem. Såå fina möbler! Ska bli intressant att läsa om hur ni väljer att göra. Ha en fortsatt fin kväll! Mvh Anna

  SvaraRadera
 10. Nje...måla inte. Dom mörkare träslagen kommer tillbaka så tänk dig för. Svårt men nej jag hade inte målat. Kikar också in och önskar dig en fin vecka kramar från Maria

  SvaraRadera
 11. Ja MIN magkänsla är måla om till det ni vill ha...Jag tror inte han spökar,han kanske har förståelse att det är vitt o lite lantligt nu för tiden..hihihi Kramen på dej Annica! Gunilla

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tog dig tid att skriva en liten rad!
Jag blir verkligen jätteglad!